Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Η Ανάσταση του Χριστού και η ανάσταση των νεκρών


\
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η Ανάσταση του Χριστού και η ανάσταση των νεκρών
H ΡΟΔΙΑΚΗ



Η Ανάσταση του Χριστού και η ανάσταση των νεκρών
Γράφει ο Γεώργιος Χρ. Μπάρδος
Θεολόγος

Πόσον είναι σκληρός ο θάνατος; Πόσον είναι οδυνηρό το κέντρον του;  Αλλά ενώ για τον άπιστον ο θάνατος είναι σκοτάδι, απώλεια στο χάος και μηδέν, εκμηδενισμός του καθετί η απελπισία και απόγνωση.  Τουναντίον για τον Χριστιανόν που πιστεύει στην Ανάσταση του Σωτήρος, υπάρχει παρηγοριά και φως υπάρχει ελπίς και παραμυθία.  Η ελπίδα της Ανάστασης το φως που προέρχεται από το τάφο της Αναστάσεως, η παρηγοριά, η παραμυθία που ανατέλει από το μνημείο από το οποίο ανέτειλλε μετά από τριήμερο η Ζωή.

Η Ανάσταση είναι ο θρίαμβος της ζωής κατά του θανάτου.  Υπήρξε το μεγαλύτερο γεγονός γιατί ανέτειλλε ο Ηλιος πάνω στο σκοτάδι.  Η Ανάσταση του Χριστού είναι το προάγγελμα της δικής μας μετά θάνατον Ανάστασης.

Έγινε η αρχή της Αναστάσεως των κεκοιμημένων οι οποίοι και αυτοί μια μέρα θα Αναστηθούν από τον τάφο.  Καθώς δια της παραβάσεως του πρώτου ανθρώπου, εισήλθεν εις τον κόσμον η αμαρτία και ο θάνατος τοιουτοτρόπως δια του δευτέρου ανθρώπου κατελθόντος εκ των ουρανών και αναστάντος εισήλθε στον κόσμον η συγχώρεση, η Ανάσταση και η Ζωή.

Αυτή είναι η Χριστιανική Πίστη, όπως είπε ο Κύριος;
«Εγώ ειμί η Ανάσταση και η Ζωή!  ώστε εμείς δεν έχουμε παρά να πιστεύουμε, να ελπίζουμε ομολογούντες με το Σύμβολον», «Προσδοκώ Ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος».

Κοιμάστε στους τάφους σας ήσυχοι και η ημέρα της Αναστάσεώς σας θα έλθει, η πρωία της εγέρσεως θα ανετείλει ωραία ως ανέτειλε η φαιδρά πρωία της Αναστάσεως του Θείου Λόγου...

Εύχομαι στον Δ/ντή της “Ροδιακής” τους Δημοσιογράφους και όλο το προσωπικό της Εφημερίδας «Καλό και Χαρούμενο Πάσχα» καθώς και στις οικογένειές τους...

Πηγή : Η Ανάσταση του Χριστού και η ανάσταση των νεκρών | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου